Hoe werkt een woningruil?

Hoe werkt een woningruil?

Heb jij wel eens van een woningruil gehoord? Dit is een fenomeen dat voor een hoop zekerheid zorgt. Wanneer je kiest voor een woningruil, dan ga je op zoek naar een makelaar die dit voor jou kan doen. Een woningruil is namelijk een opdracht voor de makelaar. De makelaar zal er namelijk voor moeten zorgen dat vraag en aanbod bij elkaar worden gebracht. Een woningruil betekent namelijk dat je in een klap je huidige woning verkoopt en er een andere woning voor terugkoopt. Dit zorgt ervoor dat je nooit in een keer met twee hypotheken komt te zitten. Mocht jij dit willen doen, dan zal er dus ook een andere partij moeten zijn die dit wilt doen. Wil jij bijvoorbeeld van een appartement naar een vrijstaand huis? Dan ga je op zoek naar een partij die van een vrijstaand huis naar een appartement wilt. Gelukkig weet een goede makelaar precies wat er in de markt speelt en kent deze veel mensen. Hij zal ervoor zorgen dat twee partijen op hetzelfde moment hun woning kopen en verkopen aan elkaar en dat is natuurlijk top.

Een lastige woningmarkt

Een lastige woningmarkt, zo zou de huidige markt het beste omschreven kunnen worden. Bij woningruil is men vaak bang dat het huidige huis niet verkocht wordt en juist daarom wordt er hiervoor gekozen. De kans dat jij je woning momenteel niet kunt verkopen is erg klein. Er is nou eenmaal heel veel vraag en weinig aanbod. Veel mensen willen een huis kopen, echter hebben we te maken met een huizentekort en dit is voor veel mensen erg vervelend. Zo is het voor een starter bijna onmogelijk om een huis te kopen. Je zult echt een flink salaris moeten hebben, tevens zal je ook nog eens over moeten bieden op een huis.

real-estate-or-realty-business-uses-signs-advertising-in-properties-that-are-in-the-market-to-be-sold_t20_aajgGP

Een woning huren

Wanneer je kiest voor een woningruil, dan gaat dit over twee koopwoningen. Hierbij gaat het dus niet over twee huurwoningen. Mocht jij een huis willen kopen, maar kan dit niet? Dan kan het ook nog zo zijn dat je ervoor kunt kiezen om een woning te huren. Weet alleen dat dit net als bij het kopen van een woning nog erg lastig kan gaan worden. Bereid je er op voor dat je als starter zijnde helaas nog niet veel kan. Aan te raden is om particulier te huren, de kans dat je dan een woning krijgt is een stuk groter dan wanneer je dit via een makelaar doet.

MEER TE WETEN KOMEN

reviews

Garantie

leegstaande woning