Woningruil? Vergeet uw sloten niet te vervangen

Als je gaat verhuizen dan denk je vaak aan heel veel dingen. Het wisselen van een woning is immers een van de meest stressvolle gebeurtenissen in iemands leven. Er komt heel wat bij kijken, omdat je heel veel planning en uitvoering moet doen voordat je in je nieuwe huis kunt intrekken. Maar heb je er aan gedacht om je sloten te vervangen? Je weet namelijk niet wie beschikking heeft gehad over de oude sloten van je vorige eigenaar. Je zou bijvoorbeeld een beroep kunnen doen op een slotenmaker in Gent. In deze blog gaan we bekijken waarom het belangrijk is om je sloten te laten vervangen.

Sloten vervangen

Hoewel het een kleine investering is, zijn sloten heel makkelijk om te vervangen. Wanneer je een professional inhuurt dan is het zo gepiept. Als je het zelf wil doen, dan zijn de gebruikshandleidingen vaak erg duidelijk en gemakkelijk om toe te passen. Over het algemeen zijn sloten ook geen hele dure producten, maar dat ligt ook een beetje aan wat voor een sloten je graag op je deuren wilt hebben.

Het zorgt voor een verzekering

Naast het feit dat nieuwe sloten er voor zorgen dat je met een gerust hart in je nieuwe huis kunt slapen, zorgt het er ook voor dat je een beter verhaal hebt bij de verzekering als er iets met je inboedel gebeurt. Je kunt dan met klem vertellen dat je net nieuwe sloten hebt gezet. Daarbij wordt de waarde van je huis ook hoger, mocht je ooit weer willen verhuizen. Daarbij is het dan goed om voor een systeem te kiezen die makkelijk aan te passen is.

Oplichting

Het is belangrijk dat je binnen 24 uur je sloten vervangt, omdat het de kans op oplichting verkleint. Oplichters zijn in deze tijd meer actief dan ooit en ze verzinnen talloze manieren om van andere mensen te stelen. Natuurlijk willen we niet iedereen met achterdocht bekijken, maar we moeten wel realistisch zijn. Het kan zijn dat de huiseigenaar bijvoorbeeld toch niet zo goedaardig was dan hij of zij leek. Je wilt voorkomen dat er iemand toegang tot je huis heeft die eigenlijk helemaal niets in je huis te zoeken heeft.