Maak je trap af!

Is jouw trap nog niet voorzien van een leuning? Of is hij eigenlijk best gevaarlijk zonder balustrade? Maak je trap af. Het is niet alleen voor de veiligheid, maar geeft ook een bepaalde sfeer aan je trap.

Trapleuningen

Trapleuningen worden vaak gezien als een stok met houders die puur is voor de veiligheid. Je hebt echter verschillende vormen trapleuningen. De meest bekende is de ronde stok, maar er bestaan ook rechthoekige, vierkanten en sleutelgatvormige trapleuningen. Trapleuningen worden vaak gebruikt voor de veiligheid van mensen die de trap oplopen. Echter is het ook een goede manier om meer sfeer te geven aan je trap. Er bestaan bijvoorbeeld trapleuningen met licht erin maar ook trapleuningen die gelakt zijn in het zwart, wit of in een donkere houtkleur. Door het spelen met de kleur en vorm van een trapleuning kan je van een simpel veiligheidsmiddel ook een sfeervolle toevoeging maken van je huis.

Balustrade als trapleuning

Er zijn ook trapleuningen die lijken op een balustrade maar die een functie hebben als trapleuning. Deze zijn vaak wat hoger en bestaan uit een onder regel, trapspijlen en een bovenhandgreep. Deze heb je in een versie met horizontale en verticale spijlen. De horizontale spijlen geven een meer moderne look en de verticale spijlen worden vaak als traditioneel beschouwd. Verder is de combinatie hout met metaal ook een hype. Deze trapleuning/balustrade wordt tegen de zijkant van de trap gemaakt of op de trapboom. Dit is dan aan de gang-kant van de trap. Dit zorgt natuurlijk ook voor extra veiligheid, vooral met kleine kinderen.

Balustrades als bouwpakket

Balustrades worden vaak gebruikt om een bepaalde ruimte veilig te maken door er een soort rekje voor te plaatsen. Echter is het ook zo, dat door het plaatsen van een balustrade de trap er meer uitziet als “af”, het word namelijk een geheel.

Je hebt vast wel een keer gehoord hebben van bouwpakket kasten maar wist je dat er ook bouwpakket balustrades zijn? Deze worden in een maat geleverd en die kan je precies inkorten tot een maat die aan jou wensen voldoet. Deze bouwpakket balustrades worden bijvoorbeeld door Houtcompleet.nl verkocht.

Je zou misschien denken dat bouwpakketten altijd de basisproducten zijn maar er bestaan ook balustrades met ijzeren tussenpalen en glazen wandjes die je ook als bouwpakket kunt krijgen.