Hoe bepaal je de stijl van jouw keuken?

Als jij van plan bent om jouw keuken te renoveren, is het vanzelfsprekend dat je een keuken kiest die goed bij je past. Een keuken moet aan jouw eisen voldoen qua functionaliteit, maar ook qua stijl, maar soms is het moeilijk om te bepalen wat je nou echt mooi vind. Je kunt hiervoor een interieurontwerper of keukenspecialist voor inschakelen, maar als je dit wilt voorkomen hebben we hieronder een paar neutrale keuken opties uitgelegd.

Een keuken met eikenhouten details

Bij twijfel is eikenhout een goede neutrale keuze en je kunt er ook nog eens volledig je eigen draai aan geven. Met eikenhout kun je vanalles combineren, maar de neutraalste keuze is wit. Je kunt bijvoorbeeld hoogglans wit kiezen voor de keukenkastjes en lades en details van eikenhout toevoegen zoals bijvoorbeeld een kookeiland. Door wit en eikenhout te combineren krijg je al gauw een strakke, maar knusse uitstraling. Als je hier graag voorbeelden van wilt zien kun je een kijkje nemen naar de eikenhouten keukens van Anselm Oome.

Gebruik tegels in het design

Stel je bent geen eikenhout fan, of het past niet helemaal bij de rest van je interieur, dan is het leuk om tegels in jouw keuken te verwerken. Door tegels tegen de wand achter de keuken te zetten krijgt jouw keuken een elegant antiek gevoel. Je kunt een leuke kleur voor de tegels kiezen, in het geval van een witte keuken is dit extra leuk omdat jouw keuken dan wat persoonlijker zal aanvoelen. Het is niet alleen stijlvol, maar ook makkelijk om schoon te maken.

Kies een leidende kleur voor je interieur

Los van de kleur van jouw keuken zelf, die bijvoorbeeld wit of zwart is, kun je nog een leidende kleur kiezen voor je gehele interieur. Dit is fijn als je niet zeker bent over de uitstraling van je keuken en je niet te vast aan één stijl wilt zitten. Je kunt bijvoorbeeld blauw, groen of grijs kiezen en deze kleur dan overal in het huis subtiel verwerken. Hierdoor zal het hele huis samenhangend overkomen en het geeft je keuken een stijlvolle look. Je kunt deze kleur verwerken door middel van schilderen, maar ook door vazen, schilderijen en andere details toe te voegen.