Welke ladder heb ik nodig om de ramen te wassen

Het is tijd voor de jaarlijkse voorjaarsschoonmaak: je wilt je huis een opfrisbeurt geven of je ramen kunnen wel een opfrisbeurt gebruiken? Pak dan je poetslap en ga aan de slag!

Om je huis de zorg te geven die het verdient, moet je elke kamer en ook de gevel in goede staat houden. Zorg er ook voor dat je vuil verwijdert van plaatsen die misschien niet onmiddellijk zichtbaar zijn. Dit kan een deur zijn, de vensterbank of het balkon. Stof en vuil zetten zich overal af en moeten regelmatig worden verwijderd. Dus laat je huis of flat stralen!

Ramen schoonmaken, maar hoe

Wanneer de zon door de ramen schijnt en de kamer met haar licht vult, treedt een aangenaam gevoel in. Dit gevoel wordt snel bedorven wanneer je de vlekken en stofdeeltjes op de ruit ziet, die door datzelfde mooie licht nog beter zichtbaar worden. Dan zit er maar één ding op: de ramen schoonmaken! Maar niet alle ramen zijn hetzelfde. Sommige bevinden zich op een hoogte die gemakkelijk te bereiken is en geen moeilijkheden oplevert bij het schoonmaken. Als je echter hoge ramen heeft, misschien zelfs van vloer tot plafond, of ramen die bijzonder hoog zijn aangebracht, dan kan het schoonmaken van ramen een moeilijke taak worden. Om ervoor te zorgen dat je de ruiten en kozijnen kunt reinigen zonder jezelf bloot te stellen aan een veiligheidsrisico moet je een kwalitatieve vouwladder kopen. Voor de hogere ramen kun je ook gebruikmaken van een rolsteiger.

Maak de juiste keuze

De eerste gedachte bij een moeilijk bereikbaar raam zou waarschijnlijk zijn te grijpen naar een gemakkelijk beschikbaar hulpmiddel om naar boven te klimmen – bijvoorbeeld een stoel of een doos. Je moet er echter beslist met je handen van afblijven, want er schuilt een reëel gevaar achter dergelijke klimhulpmiddelen. Zij bieden noch een veilige standplaats, noch voldoende stabiliteit of valbescherming. Als je aan het schoonmaken bent, kan dit tot een riskante situatie leiden. De betere keuze is een ladder of rolsteiger waarmee je veilig kunt werken. Rolsteiger.net biedt je precies dat: meer veiligheid door stabiele, hoogwaardige en innovatieve producten. Hun ladders en rolsteigers zijn bijzonder geschikt: ze bieden je een stevige houvast dankzij de antislip kunststofvoetjes en maken het mogelijk om bijna elk raam te bereiken dankzij de keuze uit verschillende aantallen treden. Je hebt ook de mogelijkheid om je schoonmaakgerei handig op de ladder op te bergen in de praktische opbergbak.