Is dit een goed moment om jouw appartement te verkopen?

Het antwoord op de vraag of dit een goed moment is om je appartement te verkopen, luidt meestal ja. Men is momenteel naarstig op zoek naar welke woning dan ook, dus er wordt vaak overboden, zelfs op woningen die meer het formaat van een ruime bezemkast hebben. Er kunnen allerlei redenen zijn om de boel (niet overhaast) van de hand te doen.

Goed verkopen aan de hoogste bieder

Het verkopen van een woning kan stress opleveren: wanneer hap je toe? De huizenmarkt is zo door het plafond geschoten dat de aanhouder nog veel meer wint. Maar op een gegeven moment wil je gewoon van het gedoe af zijn. Een andere optie is je appartement verkopen aan Bagro Vastgoed, dat op zijn website aangeeft altijd de hoogste bieding te doen.

Je hebt zelf een droomhuis op het oog

Wanneer je denkt je droomwoning gevonden te hebben, is het juist een kwestie van snel verkopen en dan maar hopen dat je er niet naast grijpt. Ook dan komt een vastgoedbedrijf van pas, zij gaan vaak sneller tot actie over dan potentiële particuliere huizenkopers.

In welke stad of dorp woon je?

Het ligt er overigens wel aan in welke regio en in welke stad of dorp je woont. Niet in alle gebieden in Nederland gaat het zo rap met de huizenprijzen. Dan is het – al kunnen we niks met zekerheid zeggen over de huizenmarkt – zaak om nog even geduld te betrachten. Het ligt namelijk in de lijn der verwachting dat impopulaire gebieden snel de trend zullen volgen: er is meer vraag dan aanbod. Zolang het land dichtbevolkter raakt, blijft dat zo.

Ontwikkelingen in de regio

Het is eveneens belangrijk om goed in de gaten te houden wat er allemaal in je omgeving gebeurt. Gaat de buurt vooruit als het gaat om woongeluk, of is er juist sprake van enige verloedering? Menige wijk wordt gelukkig aangepakt in Nederland, de voorzieningen worden verbeterd en wie weet welke vliegvelden straks meer vluchten krijgen. Er zijn dus tal van externe factoren op invloed van de prijs van je appartement, in zowel positieve als negatieve zin.